UPDATE december 2020: De verhoogde investeringsaftrek wordt verlengd tot 2022!
De digitale revolutie heeft België bereikt, samen met de komst van COVID-19. Twijfelde je begin dit jaar nog of een webshop wel interessant was voor jouw bedrijf, zal je mening intussen allicht bijgeschaafd zijn. Toch nog niet helemaal overtuigd? Wij halen nog twee extra argumenten boven om je helemaal over de streep te trekken.
Laat ons starten met enkele cijfers. COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat we ons geld anders zijn gaan besteden. Waar we vroeger het vakantiegeld traditioneel gebruikten om een mooie reis te boeken, zijn we massaal gaan investeren in artikelen die de zelf-isolatie net iets aangenamer maakten. Denk daarbij aan laptops (+100%) of beeldschermen (+252%) om je thuiskantoor leuker te maken. Daarnaast konden we niet meer op restaurant gaan, maar hadden we door het thuiswerken meer tijd om te koken. Broodbakmachines werden hierdoor negen keer meer verkocht, en diepvriezers gingen gemiddeld 5x meer over de digitale toonbank. Ook spelconsoles (+145%), games (+48%) en kinderboeken (+32%) kenden een steile vlucht.
Ook onze Belgische overheid heeft deze cijfers opgemerkt. Om ondernemers een extra duwtje in de rug te geven, heeft ze daarom beslist om de extra investeringsaftrek, die normaal vorig jaar afliep, toch te verlengen. Kortom: Het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming voorziet nu een verhoogde investeringsaftrek van 25% voor bepaalde investeringen tussen 12 maart en 31 december 2020. Deze investeringsaftrek wordt ook tot 2022 verlengd!
Deze maatregel geldt voor kleine vennootschappen, eenmanszaken en vrije beroepen en is van toepassing op onder meer investeringen om digitale betalings- en facturatiesystemen verder te integreren. Een webshop laten maken hoort daar dus ook bij. Concreet komt het erop neer dat je een kwart van de kost mag aftrekken van de belastbare winst.
Daarnaast biedt ook de Vlaamse overheid een extra steunmaatregel aan, specifiek voor wanneer je de internationale markt wilt betreden. Zo geven ze subsidies voor het ontwikkelen van digitale internationale bedrijfscommunicatie. Je krijgt dus een subsidie wanneer je door een externe partner je webshop laat vertalen, een webshop bouwt om mee in het buitenland te verkopen OF digitale communicatie in een andere taal opstart, denk bijvoorbeeld aan Google Adwords of Facebook ads.
Wens je graag vrijblijvend advies? Wij helpen je graag met het ontwikkelen van je webshop, het optimaliseren van je webshop of je online communicatie. Wij gidsen je ook graag bij het aanvragen van de subsidies. Contacteer ons nu!